Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ „Am devenit un partid…

DOC „Am devenit un partid slab și lipsit de capacitate”. Mai mulți membri ai Organizației Teritoriale PDM din Șoldănești anunță că părăsesc formațiunea

Mai mulți membri care fac parte din Organizația Teritorială a PDM din Șoldănești au semnat o declarație prin care anunță că părăsesc formațiunea și se declară neafiliați, „până în momentul când Pavel Filip va pleca din PDM”.

Echipa care a anunțat că părăsește PDM este compusă din șase primari din raionul Șoldănești – localitățile Pohoarna, Cotiujenii Mari, Raspopeni, Rogojeni, Poiana, Cusmirca, și patru consilieri raionali – Ion Cuculescu, Anton Pozdirco, Iurie Cemirton și Viorica Camila.

Totodată, declarația de părăsire a PDM a fost semnată și de președintele Organizației Teritoriale PDM din Șoldănești, președintele Organizației de Tineret și de un membru al consiliului național politic al PDM.

Acțiunile și comportamentul lui Pavel Filip și al conducerii PDM au dus la dezbinarea partidului și la ignorarea angajamentelor asumate în fața alegătorilor. Am devenit un partid slab și lipsit de capacitate. Noi nu mai avem încredere în Pavel Filip și conducerea partidului”, se arată în textul declarației.

Declarația OT PDM Șoldănești
Declarația OT PDM Șoldănești

Până la ziua de azi, membri ai 5 OT ale PDM au anunțat că părăsesc formațiunea – Cahul, Florești, Orhei, Briceni și Nisporeni.

Conflictul de la conducerea PDM a început odată cu retragerea calității de membru al formațiunii pentru deputații Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc pentru că ar fi ignorat activitatea partidului și a fracțiunii parlamentare. 

De cealaltă parte, deputații critică dur activitatea liderului formațiunii care ar fi dus partidul la un rating de 3 procente și îl acuză de slaba gestiune a activității formațiunii.

Pavel Filip nu a răspuns acuzațiilor și nu a comentat, însă pentru ora 17:00 serviciul de presă al PDM a anunțat că Pavel Filip va organizat un briefong de presă, fără a menționa subiectul evenimentului.