Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Detalii despre prietenul filantrop al…

Detalii despre prietenul filantrop al primarului Ion Ceban, cel care a plătit 60 de mii de lei pentru a-i repara biroul fostului său coleg

Marcel Nicolai, un fost coleg de facultate cu primarul de Chișinău, Ion Ceban, este cel care a achitat pentru lucrările de reparație efectuate în cabinetul său din cadrul Primăriei municipiului Chișinău. Informația a fost confirmată într-un răspuns oferit de Primăria Chișinău pentru avocatul Vitalie Zama, prin platforma vreauinfo.md.

Anterior, Ceban spunea că cel care a plătit este un prieten, fost coleg, care vine din domeniul IT.

ZdG a constatat că, în prezent, Nicolai este șef de departament în cadrul „Code Factory Moldova”, companie de outsourcing și consultanță în domeniul IT.

Am sunat luni, 10 februarie, la „Code Factory Moldova”, pentru a încerca să discutăm cu Marcel Nicolai despre motivele pentru care a plătit 60 de mii de lei pentru a repara biroul primarului de Chișinău. Persoana care a răspuns la telefonat a precizat că nu ne poate face legătura cu acesta, dar a menționat că îi va lăsa lui Nicolai numărul de telefon al redacției, urmând să fim apelați, ceea ce nu s-a întâmplat.

Conform informațiilor publice, Ion Ceban și Marcel Nicolai au studiat, în perioada 1997-2002, la Facultatea de Matematică și Informatică de la Universitatea de Stat din Moldova.

Cei doi apar în mai multe fotografii publicate pe rețelele sociale, cea mai recentă fiind din weekendul trecut.

Pentru efectuarea lucrărilor de reparația din biroul primarului Ion Ceban, Marcel Nicolai a semnat un contract de prestări servicii cu antreprenorul S.R.L. ,,CibiCons” la 18 noiembrie 2019.

Marcel Nicolai este licențiat în matematică și informatică, având master în IT. În perioada 2001-2008, el a activat în calitate de consilier IT și șef al Departamentului tehnologii informaționale și asistență informațională din cadrul Parlamentului R. Moldova, iar apoi a mers în sectorul privat.

„S-a cheltuit în jur 60 de mii de lei. S-au împrospătat pereții, s-a adus în ordine podeaua și a fost reparat un pic mobilierul. Am spălat aceste steaguri”, spunea Ceban în decembrie 2019, după reparația din biroul său.

Anterior, Ceban afirma că își dorește ca angajații Primăriei Chișinău să lucreze într-un loc de tip „open-space”, iar clădirea actuală să fie transformată în muzeu.