Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Detalii despre evenimentul „secret” al…

Detalii despre evenimentul „secret” al PDM. Care este scopul manifestației și cine va urca pe scena din PMAN

Foto: pdm.md

În această duminică, 21 octombrie, democrații organizează Adunarea Națională PDM. Pe site-ul partidului a fost publicat un scurt comunicat informativ despre evenimentul respectiv, fără a fi precizate prea multe detalii. Așa cum acum câteva zile nu am reușit să obținem prea multe detalii despre manifestație, nici astăzi purtătorul de cuvânt al PD nu a putut să ne răspundă la întrebări, așa încât se formează senzația că cei din partid nu știu ce va avea loc mai exact în această duminică sau încearcă să lase intenționat această impresie.

„Adunarea Naţională PDM – Pentru Moldova se va desfăşura în Piaţă Marii Adunări Naţionale şi are ca scop prezentarea principiilor care vor sta la baza programului politic al partidului în următorii ani”, se precizează pe scurt în comunicatul plasat pe site-ul Partidului Democrat.

L-am contactat pe purtătorului de cuvânt al democraților Vitalie Gamurari pentru a afla mai multe detalii, însă acesta a declarat că nu cunoaște mai multe informații decât cele care au fost deja publice. Am luat legătura și cu deputatul democrat Sergiu Sîrbu, care ne-a comunicat că în această duminică PDM va prezenta reușitele guvernării, dar și viziunile de viitor. Pe scenă ar urma să urce Vladimir Plahotniuc, dar și alți membri ai partidului.

„Probabil va fi o dare de seamă, un raport despre ce am făcut, dar și viziunea de viitor. Pe aceste elemente va fi pus accentul. Eu nu voi avea un discurs. Foarte puțini vor avea discursuri pentru că nu încăpem toți pe scenă. Cu siguranță un discurs va avea și președintele partidului. Eu nu cunosc toate detaliile”, a spus Sergiu Sîrbu.

Acum câteva zile, pe site-ul Omega a fost publicat programul evenimentului de duminică. Documentul ar fi fost transmis organizațiilor teritoriale ale PDM în legătura cu manifestația programată pentru 21 octombrie.  În programul evenimentului se regăsesc informații despre discursurile ce vor fi ținute de pe scena din PMAN, cum trebuie să fie îmbrăcați membrii PD, dar și ce trebuie să spună simpatizanții atunci când sunt abordați de presă. Potrivit programului publicat de redacția Omega, un discurs ar urma să fie ținut de Vlad Plahotniuc, iar pe scena ar urma să urce și un europarlamentar.

L-am întrebat pe Sergiu Sîrbu dacă poate să ne comunice despre ce europarlamentar este vorba, doar că acesta a menționat că nu cunoaște: „Chiar nu cunosc, deoarece nu am tangență cu organizarea evenimentului. Va fi o surpriză pentru noi toți și așteptăm”.

Foto: omega.md

De cealaltă parte, Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al PDM, a menționat că democrații nu au invitat nici un eurodeputat la evenimentul de duminică. Cu referire la programul publicat de Omega, acesta a precizat că nu o poate comenta pentru că ea nu a apărut din sursele oficiale.

„Cel puțin faptul că ar fi fost invitat vreun eurodeputat, a fost o întrebare de mirare. Din partea noastră nu a fost invitat nici un eurodeputat”, a spus Gamurari.

Întrebat dacă pe scena din PMAN va urca și Vlad Plahotniuc, Gamurari a declarat că nu ne poate confirma sau infirma această informație: „Nu am alte informații decât cele care au fost publicate. Ce ține de persoane concrete, nu dețin așa informații și nici nu am insistat tare să aflu. Duminică se va vedea foarte clar. Chiar sunt și eu curios să văd care va fi programul”.

Pentru că nimeni nu cunoaște detaliile evenimentului, l-am rugat pe Vitalie Gamurari să ne facă legătură cu o persoană din echipa de organizare. Acesta a declarat că ne va expedia mai târziu un nr. de contact.

Opoziția extra-parlamentară susține că angajații din mai multe instituții de stat, dar și cetățenii din mai multe raioane, sunt obligați să se prezinte pe 21 octombrie în PDM pentru a participa la eveniment. Democrații neagă însă acest lucru.

Potrivit site-ului Primărei, Partidul Democrat a rezervat Piața Marii Adunări Naționale de la ora 8 dimineața, pâna la 21.00 pentru organizarea și desfășurarea unei întruniri sub formă de manifestație politică în scopul comunicării cu membrii și simpatizanții Partidului Democrat, la care se preconizează prezența a circa 60 de mii de oameni.