Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputații Partidului Șor și transfugii…

Deputații Partidului Șor și transfugii din platforma „Pentru Moldova” insistă să conducă Guvernul și o acuză pe Sandu că tergiversează desemnarea unui premier

Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, din care fac parte mai mulți deputați transfugi din PDM, tot ei cândva parte a PCRM, și deputații Partidului Șor, anunță repetat că este gata să propună un Guvern „capabil să scoată R. Moldova din criză și să organizeze alegeri parlamentare anticipate libere și corecte”.

Într-un comunicat remis după decizia magistrații Curții Constituționale, care au stabilit că Parlamentul nu se poate autodizolva, cei din platforma „Pentru Moldova” reiterează „invitația lansată încă acum mai bine de o lună privind necesitatea inițierii dialogului între partidele parlamentare, pentru a identifica cea mai bună soluție care ar permite dizolvarea Parlamentului, dar și administrarea eficientă și plenipotențiară a statului în perioada de până la scrutinul parlamentar anticipat”.

„În condițiile crizei pandemice și a celei economice cu care se confruntă Republica Moldova, a majorării prețurilor și a situației complicate din agricultură, Platforma parlamentară „Pentru Moldova” consideră că administrarea țării de un Guvern interimar, cu mandat limitat, pentru o perioadă de lungă durată, este absolut inadmisibilă”, susțin cei din platformă.

Foștii transfugi democrați și comuniști și deputații Partidului Șor reiterează că sunt gata să propună „un Guvern profesionist, capabil să scoată Republica Moldova din criză și să organizeze alegeri parlamentare anticipate libere și corecte”.

De asemenea, aceștia cer convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, pentru a analiza situația creată și a identifica soluții viabile și de durată, acuzând că președinta Maia Sandu tergiversează inițierea procedurii de identificare și propunere a unui candidat la funcția de prim-ministru.

La finele lunii decembrie 2020, Sergiu Sîrbu spunea că grupul „Pentru Moldova” a identificat un candidat la funcția de premier al R. Moldova, fără însă a menționa vreun nume.