Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Decizia luată de CEC în…

Decizia luată de CEC în legătură cu solicitarea lui Mihai Stratulat de a fi înregistrat în cursa electorală

Foto: Facebook/Mihai Stratulat

Discuții aprinse pe marginea respingerii candidaturii medicului Mihai Stratulat la alegerile parlamentare din februarie 2019. După două ore de discuții, membrii CEC nu au putut decide dacă vor respinge sau vor accepta contestația lui Stratulat, astfel încât aceasta urmează a fi retransmisă și prezentată ulterior de un alt raportor.

La 4 ianuarie curent, Mihai Stratulat a depus la CEC o contestație prin care a solicitat emiterea unei noi hotărâri cu privire la înregistrarea lui în calitate de concurent electoral pe circumscripția nr. 26 la alegerile parlamentare din februarie 2019, asta după ce Consiliul Electoral de Circumscripție a declarat nule mai multe semnături colectate de acesta. Astfel, pentru că candidatul nu a acumulat un număr suficient de semnături, s-a decis respingerea candidaturii acestuia.

Potrivit reprezentantului lui Mihai Stratulat, mai multe semnături prezentate au fost anulate ilegal de către Consiliul Electoral de Circumscripție, iar la unele poziții nu se știe motivul pentru care aceste semnături au fost respinse.

De cealaltă parte, Consiliul Electoral de Circumscripție susține că în listele de semnături prezentate de Mihai Stratulat există mai multe informații eronate precum domiciliu incorect sau date personale incomplete. În concluzie, datele înscrise în liste ar fi neconforme cadrului legal.

Tot la 4 ianuarie, Mihai Stratulat a solicitat Consiliului Electoral de Circumscripție instituirea unui grup de lucru care se va ocupa de colectarea semnăturilor, iar acest aspect a trezit nedumerirea mai multor membri ai CEC, care au precizat că primul grup de inițiativă nu a fost desființat înainte de formarea celui de-al doilea grup.

După discuții îndelungate, Rodica Ciubotaru, membru CEC, dar și raportor pe marginea acestui subiect, a prezentat un proiect de respingere a contestației depuse de Mihai Stratulat. Acest proiect nu a întrunit însă numărul suficient de voturi, iar contestația va fi retransmisă unui alt raportor.

„Am examinat această contestație și nu s-a întrunit numărul necesar de voturi ca să putem adopta o decizie. Conform reglementărilor stabilite, aceeași contestație va fi examinată la una din următoarele ședințe, raportor fiind un alt membru al CEC”, a declarat Alina Russu după încheierea ședinței CEC.

Mihai Stratulat este fiul regretatului Petru Stratulat, fost medic neonatolog și pediatru, care în ultimii ani de viață a deținut funcția de vicedirector al Institutului Mamei și Copilului.

Pe parcursul anului 2018, Mihai Stratulat s-a evidențiat prin declarații dure despre problemele din sistemul medical. La 10 iulie curent, medicul a publicat pe o rețea de socializare un mesaj critic la adresa unor instituții medicale din capitală, acuzându-le că pentru a obține finanțare mai mare de la CNAM, majoritatea copiilor sunt diagnosticați cu pneumonie, internați în spital și tratați cu antibiotice. Atunci premierul Pavel Filip îi sugera medicului să se adreseze la CNA și Procuratură. 

Foto: Facebook/Mihai Stratulat