Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Comisia Electorală Centrală comunică unde…

Comisia Electorală Centrală comunică unde este interzisă agitația electorală

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că, în conformitate cu prevederile Codului electoral, agitația electorală este admisă în ziua alegerilor, cu excepția incintei secției de votare sau a intrării în localul secției de votare. Totuși, în aproprierea secției de votare din localitatea Doroțcaia din raionul Dubăsari, reporterii ZdG au surprins mai multe persoane care distribuiau pliante ale Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM). 

„Conform art.52 din Codul contravențional, continuarea agitației electorale sau a agitației pentru o opțiune sau alta la referendum, fie în incinta secției de votare, fie nemijlocit la intrarea în localul secției de votare, se sancționează cu amendă de la 15 la 30 de unități convenționale (de la 750 până la 1500 lei) aplicată persoanei fizice ori cu amendă de la 35 la 50 de unități convenționale (de la 1750 până la 2500 lei) aplicată persoanei cu funcție de răspundere sau concurentului electoral”, se anunță într-un comunicat de presă al CEC.

Pe de altă parte, la secția de votare nr. 47/13 deschisă în localitatea Doroțcaia din raionul Dubăsari, reporterii ZdG au surprins mai multe persoane care distribuiau pliante ale PSRM alegătorilor care mergeau la urne. După ce le-a fost interzisă aflarea în fața secției de votare, aceștia au mers să împartă pliante lângă autobuzele cu care au fost aduși organizat votanții.

Urmăriți live pe ZdG toate evenimentele din ziua alegerilor parlamentare:

LIVE/ Moldova alege Parlamentul. Primii alegători aduși în mod organizat

Accesați harta interactivă pentru a vedea toate circumscripțiile uninominale deschise în țară și peste hotare, adresele secțiilor de votare și a găsi informații despre toți candidații care aspiră la un mandat de parlamentar.