Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cine este candidatul care a…

Cine este candidatul care a câștigat cu votul a peste 50% din cetățeni în circumscripția nr. 44

Cu aproape 10 mii de voturi, candidatul Partidului Socialiștilor, Tatarlî Chiril, a fost desemnat câștigător în circumscripția nr. 44 (or. Taraclia). După prelucrarea a 100% din procesele verbale, Tatarlî a acumulat 57.46% din voturi.

Chiril Tatrlî, PSRM

Foto: alege2019

Chiril Tatarlî este Președinte al raionului Taraclia din 2015. Potrivit portalului moldovacurata.md, Tatarlî a fost atunci votat de cei 10 consilieri ai Partidului Socialiștilor, dar și de cei șase reprezentanți ai Partidului Nostru, condus la nivel de țară de Renato Usatîi. Cele două partide au format o majoritate în raion, pentru că împreună dețin 16 din cele 27 de mandate disponibile în Consiliu. PCRM, PLDM și PDM sunt și ele reprezentate în Consiliul Raional Taraclia, fiind, cel puțin oficial, în opoziție.

Anterior acesta a activat la Cooperativa agricolă de producție Agrofirma „Rodina”, a fost vicepreședinte de colhoz și agronom principal în raionul Taraclia.

Chiril Tatarlî declară că are în proprietate o casă de locuit de 124 m2, un autoturism Suzuki Grand Vitara fabricat în 2007 și procurat în 2013, dar și un autoturism VAZ din 1990, achiziționat în același an. Candidatul PSRM a obținut în ultimii doi ani un salariu de peste 500 de mii de lei de la Consiliul raional și o pensie de peste 114 mii de lei.

Tatarlî deține două depozite bancare unde păstrează 21 de mii de euro și peste 340 de mii de lei, care i-au generat în ultimii doi ani un venit din dobânzi de 315 euro și 20 624 de lei.

Cel de-al doilea candidat din această circumscripție care a acumulat cele mai multe voturi, este Veaceslav Cunev – 18.99%, urmat de candidatul Partidului „Șor”, Veaceslav Lupov.

Urmăriți harta interactivă de pe Ziarul de Gardă pentru a vizualiza cine sunt candidații care au câștigat în circumscripțiile uninominale.