Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   CEC a stabilit data alegerilor…

CEC a stabilit data alegerilor locale noi în comuna Horodiște din raionul Rezina

Imagine-simbol. Foto: ZdG

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, în cadrul ședinței de marți, 26 octombrie, organizarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar al comunei Rezina, raionul Rezina pentru 15 mai 2022.

Încetarea înainte de termen a mandatului de primar a survenit în legătură cu demisia acestuia.

Potrivit CEC, tot în această zi, alegeri locale noi vor fi organizate și în comuna Ghetlova, raionul Orhei.

Starea de urgență instituită vineri, 22 octombrie, în R. Moldova nu va afecta organizarea alegerilor locale noi din cele 15 localități, programate pentru data de 21 noiembrie. Un astfel de amendament, care prevede că desfășurarea alegerilor locale noi nu va fi afectată în niciun fel, a fost votat de deputați înainte de aprobarea proiectului privind declararea stării de urgență în R. Moldova în legătură cu criza de gaze naturale. Detalii aici.

În total, pe 21 noiembrie 2021, CEC urmează să organizeze alegeri locale noi în 15 localități: satul Palanca și satul Ștefănești, raionul Ștefan Vodă; satul Bălceana, raionul Hâncești; satul Hlinaia și orașul Cupcini, raionul Edineț; comuna Ucrainca și satul Opaci raionul Căușeni; comuna Hîrtop, raionul Cimișlia; comuna Ișcălău, comuna Pîrlița și satul Călinești, raionul Fălești; comuna Camenca, raionul Glodeni; comuna Negurenii Vechi, raionul Ungheni, municipiul Bălți și comuna Cneazevca din raionul Leova.