Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce spune Andrei Năstase despre…

Ce spune Andrei Năstase despre oferta lui Ion Ceban privind o alianţă în CMC

După ce candidatul PSRM, Ion Ceban, a declarat că, dacă ajunge primar al Chişinăului, va ceda Blocului ACUM două funcţii de pretor, două funcţii de viceprimar și funcția de președinte al Consiliului Municipal Chișinău, Andrei Năstase spune că i se pare „nedrept” ca contracandidatul său să vină cu o astfel de ofertă. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

Mai mult, Năstase îl critică pe Ceban pentru faptul că vorbește despre împărțirea acestor funcții, cu atât mai mult că nu a ajuns încă edil de Chișinău.

„Mi se pare nedrept, mai ales la etapa în care vorbim, să împartă funcții în stânga și în dreapta. Oamenii nu ne-au ales pe noi pentru a împărţi funcţii”, a comentat Năstase în cadrul emisiunii.

Întrebat dacă ar fi și el de acord să le ofere socialiștilor funcții importante la Primărie, dacă va ocupa fotoliul de primar, Năstase a susţinut:

„Eu nu împart funcții în stânga și în dreapta. Am alături de mine o echipă de profesioniști, oameni integri, de bun simț, oameni care au demonstrat că pot arăta rezultate bune, putem forma o echipă managerială la nivelul Primăriei cu primar, viceprimari, inclusiv un viceprimar dedicat pentru suburbii.(…) De ce ar trebui acuma să ne gândim la partajări de funcții?”

Totodată, acesta a ezitat să spună dacă ACUM și PSRM vor face o coaliție majoritară în Consiliul Municipal, dar a specificat că nu va face „coaliții politice, vom face coaliții ca proiectele de modernizare acestui oraș să fie votate”.

Candidatul PSRM, Ion Ceban, care a obţinut cele mai multe voturi în primul tur la alegerile din Chişinău, a declarat că dacă va câştiga şi turul doi va ceda Blocului ACUM doi viceprimari, doi pretori şi preşedintele Consiliului Municipal Chişinău. Totodată, Ceban promite că, dacă ajunge primar, îi va face șefi de noi departamente pe Octavian Țîcu și pe Victor Chironda.

Potrivit rezultatelor finale, în urma scrutinului de ieri, 20 octombrie, din cadrul alegerilor locale generale, niciun candidat la șefia capitalei nu a obținut scorul necesar, adică peste 50 la sută din voturile valabil exprimate, pentru a fi ales în funcția de primar general al capitalei.

Astfel, peste două săptămâni va fi organizat turul doi de scrutin, unde se vor duela primii doi candidați, Ion Ceban și Andrei Năstase, care au obținut cele mai multe voturi la alegerile din 20 octombrie.