Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Câți bani vor fi alocați…

Câți bani vor fi alocați din Fondul de Rezervă a Guvernului pentru vizita lui Lukașenko

Guvernul a aprobat miercuri, 25 aprilie, alocarea din Fondul de Rezervă a Guvernului pentru Cancelaria de Stat suma de 314 542 lei pentru acoperirea cheltuielilor aferente organizării vizitei oficiale în R. Moldova a președintelui Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko.

În Hotărârea de Guvern aprobată se menționează că ministerul Finanțelor va finanța cheltuielile menționate pe măsura prezentării documentelor confirmative de către Cancelaria de Stat. Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko s-a aflat în perioada 18-19 aprilie la Chișinău, la invitația șefului statului. În cadrul vizitei, Lukașenko a avut întrevederi cu președintele Igor Dodon și cu premierul Pavel Filip.

La 24 ianuarie, curent, Cabinetul de miniștri a aprobat majorarea cheltuielilor pentru deservirea delegațiilor străine. Lista cheltuielilor pentru recepția delegațiilor și persoanelor oficiale străine a fost întocmită, pe trei grupe, în funcție de persoana care conduce delegaţia străină.

Ulterior, la14 februarie, Guvernul a aprobat propunerea lui Octavian Armașu, ministrul Finanțelor, de a completa Regulamentul de utilizare a mijloacelor financiare pentru deservirea delegaţiilor şi persoanelor oficiale străine. Astfel, potrivit modificărilor aprobate, cheltuielile de transport internațional pentru oficialii sau delegațiile străine invitate la decizia Președintelui R. Moldova, Președintelui Parlamentului și Prim-ministrului, urmează să fie achitate din bugetul de stat.

Sursa foto: gov.md