Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Candidații „independenți” de la Comrat…

Candidații „independenți” de la Comrat și Vulcănești, susținuți de oligarhul fugar Ilan Șor, au pierdut alegerile în localitățile lor

Conform rezultatelor preliminare, viitorul primar al municipiului Comrat va fi candidatul independent Serghei Anastasov, ales cu 58,52%. În orașul Vulcănești, fotoliul de primar va fi ocupat de candidatul partidului Socialiștilor (PSRM), Nicolai Posmac, pentru care a votat 52,96 % dintre alegători.

În ajun de turul doi de scrutin, fostul deputat fugar Ilan Șor a publicat înregistrări video cu mesaje de susținere pentru contracandidații „independenți”, Nicolai Dudoglo (Comrat) și Ana Onofrei (Vulcănești).

Vă garantez că, dacă va câștiga Ana Onofrei, echipa mea va transforma orașul Vulcănești într-o poveste: vom renova școli, grădinițe și spitale, vom construi drumuri, parcuri și terenuri de joacă. Mă cunoașteți ca pe un om de cuvânt, iar eu îmi voi respecta promisiunea”, spunea Șor.

Un mesaj analogic a fost publicat și pentru candidatul de la Comrat, Nicolai Dudoglo. Oligarhul le promitea locuitorilor „drumuri, iluminat și canalizare”.

Potrivit rezultatelor preliminare, după primul tur, Nicolai Dudoglo a acumulat 41,48%, iar Ana Onofrei – 47,04%.

În primul tur al alegerilor locale generale, 30,03% dintre locuitorii municipiului Comrat și-au dat votul pentru Nicolai Dudoglo. Orășenii din Vulcănești i-au acordat Anei Onofrei 23,72% dintre voturi. Ambii considerabil în urma candidaților aleși, Serghei Anastasov (Comrat) și Nicolai Posmac (Vulcănești).

În municipiul Comrat din UTA Găgăuzia au participat aproximativ 37% dintre alegătorii de pe listele electorale.