Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Anenii Noi/ Rezultate finale: candidatul…

Anenii Noi Rezultate finale: candidatul socialiștilor îl învinge pe cel al democraților. CV-ul și averea noului primar

Alexandr Mațarin, candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova, a fost ales primar al orașului Anenii Noi. Conform rezultatelor turului doi de scrutin, acesta a acumulat 2 643 de voturi, ceea ce reprezintă 62,01% din numărul total de voturi exprimate.

Contracandidatul său, Serghei Rapcea, reprezentant al Partidului Democrat din Moldova, care până acum a fost președintele raionului Anenii Noi, a acumulat 1619 voturi (37,99%).

Alexandr Mațarin are 42 ani și este economist de profesie. În ultimii ani, a fost angajat la câteva instituții bancare, iar în prezent este director adjunct al unei sucursale de la Anenii Noi a unei bănci comerciale (Victoriabank). Din 2015, Mațarin este consilier local în orașul Anenii Noi, dar și consilier raional, fiind președintele fracțiunii PSRM din Consiliul Raional (CR) Anenii Noi.

Mațarin a fost și candidatul socialiștilor în circumscripția uninominală nr. 34, or. Anenii Noi, în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019. Acesta însă nu a reușit să obțină un mandat de parlamentar, fiind învins de candidatul Partidului Democrat din Moldova, Alexandru Jizdan.

Conform datelor indicate în declarația de avere și interese personale, Alexandr Mațarin a ridicat, în 2018, un salariu de 144,7 mii lei de la banca la care activează. Alte 6 mii de lei i-au intrat în buzunar sub formă de indemnizații de consilier de la Consiliul Raional și Primăria Anenii Noi. Tot în 2018, mai indică Alexandr Mațarin, a vândut un automobil Skoda Fabia cu 10 mii de lei, scrie portalul MoldovaCurata.md

Soția sa, Tatiana Mațarin, activează în domeniul asigurărilor auto și a avut, în 2018, un salariu anual de 76 de mii de lei. Tatiana Mațarin este administratoare și fondatoare a firmei „Nica Vitalex” SRL, cu adresa juridică în or. Anenii Noi, specializată in creșterea păsărilor. Alexandr Mațarin susține însă că firma „temporar nu activează”. În declarația de avere Mațarin nu a trecut vreo locuință, dar indică trei terenuri intravilane: unul de 6 ari, situat în comuna Ciorescu (mun. Chișinău), și două de 7 ari, situate în orașul Anenii Noi. Alexandr Mațarin mai declară un automobil Dacia Logan, produs în 2013, care ar valora 60 de mii de lei.