Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Andrei Năstase, după ce Maia…

Andrei Năstase, după ce Maia Sandu conduce în cursa pentru funcția de președinte. „Popor curajos al Moldovei, ai scris istorie”

Foto: privesc.eu

„Popor curajos al Moldovei, ai scris Istorie! Îmi exprim gratitudinea, admirația și respectul pentru mobilizarea exemplară a cetățenilor țării, de Acasă și din Diasporă, și la acest tur doi de scrutin. Este dovada supremă a dorinței sincere a oamenilor pentru schimbarea în bine a Moldovei, o țară din care să nu vrei să pleci, în care să vrei să revii, să rămâi și să trăiești alături de cei dragi”, a spus Andrei Năstase, liderul Președintelui Platformei Demnitate și Adevăr, după anunțarea primelor rezultate ale scrutinului prezidențial.

„Le mulțumesc în egală măsură colegilor și simpatizanților Platformei DA precum și tuturor celor care prin implicarea plenară în scrutinul de azi au dovedit că își doresc un viitor European pentru Republica Moldova!”, a menționat Andrei Năstase.

„Alături de toți colegii și simpatizanții Platformei DA, o felicităm pe doamna Maia Sandu pentru victoria reușită astăzi în numele tuturor celor care își doresc o Moldovă Europeană, dreptate și o viață mai bună acasă”, a mai adăugat liderul Platformei DA.

Rezultatele preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală arată că Maia Sandu conduce cursa pentru prezidențiale după prelucrarea a peste 90% din procesele verbale. Sandu are 51,33% din voturi, iar Igor Dodon, 48,7%. Nu au fost însă contabilizate majoritatea voturilor din secțiile de votare din Diasporă.