Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Alexandru Botnari a hotărât: renunță…

Alexandru Botnari a hotărât: renunță la mandatul de deputat în favoarea celui de primar

Foto: Facebook/Alexandru Botnari

La distanță de o lună de la alegerile locale generale, democratul Alexandru Botnari a decis să renunțe la mandatul de parlamentar în favoarea celui de primar.

Botnari a declarat că își dă demisia în cadrul ședinței Parlamentului de astăzi, 5 decembrie.

„Am decis să depun cererea de … Eu cred că e mai bine acum, dar am să particip astăzi la ședință”, a spus deputatul democrat, ales în turul II al alegerilor locale generale în funcția de primar de Hâncești.

Alexandru Botnari a ajuns în Parlament pe circumscripția uninominală Hîncești. Respectiv, odată cu demisia acestuia din funcția de deputat, în circumscripția Hîncești vor fi organizate alegeri parlamentare noi.

Alexandru Botnari a ocupat funcția de primar de Hâncești din 2003. A renunțat însă la această funcție după ce în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie a fost ales deputat pe circumscripția nr. 38. După doar câteva luni de deputăție, Botnari a decis însă că vrea să se întoarcă la Primărie.

„La Parlament e salariul mai mare, condiții mai bune, dar eu toată viața am fost deprins să muncesc, să arăt careva rezultate, dar la Parlament, în situația de astăzi, stau și practic nu prea fac nimic. Când am decis să devin deputat m-am gândit că mă voi implica la lucruri mai mari, dar, din păcate, nu e așa. Ar fi mai bine să mă întorc pentru că avem la Hâncești foarte multe proiecte începute ce trebuie duse la bun sfârșit. Prin această decizie vreau să rămân în istorie și să duc la bun sfârșit proiectele”, ne declarat anterior Botnari.

Botnari a fost primar al orașului Hâncești în 2003, când a fost ales drept candidat independent. Ulterior, acesta a aderat la PDM. Botnari a ocupat și fotoliul de viceministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor. Acesta a devenit cunoscut opiniei publice mai ales graţie maşinii de lux, luată în comodat din banii publici de către primăria în care activa, un Audi Q7, la un preţ de aproximativ 25 de mii de euro. Alexandru Botnari explica atunci că are nevoie de un asemenea autoturism pentru prestație în fața delegațiilor străine.

În 2015, Ziarul de Gardă scria că Botnari a figurat în trei dosare. În primul caz, instanţa l-a obligat să întoarcă o datorie de 67 de mii de euro unei persoane. În alt caz, în 2011, funcţionarul a fost obligat să restituie 20 de mii de euro, bani împrumutaţi în 2008 de la o persoană fizică. La început de 2015, o altă persoană a depus o cerere de chemare în judecată pentru revendicarea de la Alexandru Botnari a sumei de 25 de mii USD, datorie contractuală, şi alţi 90 de mii USD sub formă de penalităţi. Atunci una dintre persoane a declarat pentru ZdG că i-a împrumutat bani primarului în schimbul promisiunii de a i se oferi un spațiu în noua piață din Hâncești.

Botnari declară că în perioada 2017 – 2018 a ridicat un salariu de peste 205 mii lei de la Primăria Hîncești. Conform declarației de avere și interese, acesta deține un teren și o casă de locuit de 101 m2, pe care a dobândit-o în 1990. Democratul mai declară că în 2006 și 2011 a contractat două împrumuturi în valoare totală de 850 de mii de lei, pe care trebuie să le întoarcă până în 2021 și, respectiv, 2031.

Publicitate
Publicitate