Principală  —  IMPORTANTE   —   Planul Platformei DA pentru anticipate:…

Planul Platformei DA pentru anticipate: Joi protest, validarea mandatului Maiei Sandu și demisia Guvernului Chicu

Liderul fracțiunii Platformei DA din Parlament, Alexandru Slusari a anunțat planul formațiunii din care face parte pentru depășirea crizei actuale. Scenariul plasat pe pagina sa de facebook a fost prezentat și în Piața Marii Adunări Naționale.

Astfel, Slusari crede că ziua de joi, 10 decembrie trebuie să fie una decisivă. Asta pentru că în această zi, Curtea Constituțională urmează să valideze mandatul Maiei Sandu. Tot joi, spune vicepreședintele legislativului, trebuie să fie anunțat un protest masiv, iar după decizia Curții, „poporul pașnic să meargă la Guvern și să obțină demisia Guvernului Chicu”.

Al treilea pas, crede Slusari, ar trebui ca în aceeași zi, sau cel târziu a doua zi, vineri 11 decembrie, „Președintele validat să depună jurămăntul în Parlament”. Asta pentru că, în opinia liderului fracțiunii Platformei DA din Parlament, „după 10 decembrie nu există nici un motiv politic sau juridic ca țara să mai trăiască 14 zile cu un președinte expirat și dezechilibrat cu numele Dodon”.