Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Peste 83% din persoanele vârstnice,…

Peste 83% din persoanele vârstnice, eligibile pentru măsurile suplimentare de suport în perioada rece a anului, au primit ajutorul bănesc de 3 000 de lei

Sursa: IPN

Peste 47 de mii de persoane vârstnice, care s-au născut înainte de anul 1945 și au o pensie mai mică de 3 000 de lei, au ridicat ajutorul financiar unic de 3 000 de lei, acordat în cadrul pachetului suplimentar de suport pentru populația vulnerabilă în perioada rece a anului, conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Inițiativa, lansată la sfârșitul anului trecut de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație, Organizația Internațională pentru Migrație și Programul Alimentar Mondial, are drept scop să compenseze necesitățile acute ale populației vulnerabile în perioada rece a anului, prin acordarea unei plăți unice de 3 000 sau 5 000 de lei, în funcție de categorie.

Transferul în numerar se efectuează de Programul Alimentar Mondial, în perioada decembrie 2023 – februarie 2024, iar persoanele eligibile sunt notificate prin intermediul SMS că banii sunt disponibili pentru a fi ridicați de la oficiile poștale.

De plata unică în numerar vor beneficia în total 67 711 de cetățeni, din patru categorii vulnerabile: pensionarii născuți până în 1945 și care au pensia mai mică de 3 000 de lei; familiile care au la îngrijire și supraveghere copii cu dizabilități severe; familiile cu persoane cu dizabilități încadrate în Serviciul social „Asistență personală”; mamele care alăptează, cu cel puțin un copil în vârstă de 0-13 luni și care fac parte din familiile beneficiare de ajutor social din luna octombrie 2023. Bugetul total pentru aceste măsuri de suport este de 226 de milioane de lei.

Pentru informații suplimentare despre măsurile de sprijin al populației vulnerabile în perioada rece a anului cetățenii pot apela gratuit la linia fierbinte a Programului Alimentar Mondial 080010890.