Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Peste 13 mii de copii…

Peste 13 mii de copii au fost ucişi în războiul din Fâşia Gaza

Peste 13 mii de copii au fost au fost ucişi în războiul din Fâşia Gaza, iar mulţi alţii suferă de malnutriţie şi „nu mai au nici măcar energia de a plânge”, anunță UNICEF.

Malnutriția în rândul copiilor se răspândește rapid și atinge niveluri devastatoare și fără precedent în Fâșia Gaza, din cauza impactului extins al războiului și a restricțiilor continue privind livrarea ajutoarelor.

Cel puțin 23 de copii din nordul Fâșiei Gaza au raportat că au murit din cauza malnutriției și deshidratării în ultimele săptămâni, adăugându-se la numărul tot mai mare de copii uciși în Fâșia în acest conflict actual – aproximativ 13.450 raportați de Ministerul Palestinian al Sănătății.

Analizele nutriționale efectuate de UNICEF și partenerii din nord în februarie au constatat că 4,5% dintre copiii din adăposturi și centre de sănătate suferă de epuizare severă, cea mai amenințătoare formă de malnutriție, care îi pune pe copii la cel mai mare risc de complicații medicale și moarte, cu excepția cazului în care primesc hrănire și tratament terapeutic urgent, care nu este disponibil. Prevalența malnutriției acute în rândul copiilor sub 5 ani din nord a crescut de la 13 la sută la 25 la sută.