Principală  —  Ştiri   —   Pe mai multe străzi din…

Pe mai multe străzi din capitală miercuri vor avea loc exerciții ale poliției de patrulare, în contextul reuniunii CPE

Sursa: politia.md

Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu autoritățile din cadrul instituțiilor de securitate națională, va desfășura miercuri, începând cu ora 09:00, exerciții de antrenament ale polițiștilor de patrulare cu privire la exersarea strategiilor de asigurare a securității în timpul deplasării delegațiilor străine, informează Grupul Media pentru Știri de Securitate privind Summitul Comunității Politice Europene (GMSS-CPE) care va avea loc în R. Moldova la 1 iunie.

Echipajele de poliție vor efectua exercițiile pe arterele principale din sectoarele Centru și Botanica ale capitalei.

„Acțiunea de simulare, care va implica peste 300 de polițiști, are drept scop testarea modului de gestionare a unui asemenea eveniment de anvergură care este în premieră în R. Moldova, sporirea securității persoanelor oficiale care vor vizita țara noastră și asigurarea securității circulației rutiere din capitală”, menționează GMSS-CPE.

Autoritățile menționează că mizează pe conlucrarea cetățenilor cu forțele de ordine, conformarea la cerințele acestora, respectarea semnelor agenților de poliție, parcarea regulamentar și respectarea regulilor în trafic.