Principală  —  IMPORTANTE   —   PDM neagă că s-a așezat…

PDM neagă că s-a așezat la masa de discuții cu Platforma DA în vederea demiterii actualului Guvern

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, neagă că formațiunea pe care o conduce s-a așezat la masa de discuții cu reprezentanții Platformei DA pentru a purta negocieri în vederea demiterea actualului Guvern și instalarea unui Executiv european. Într-o conferință de presă, Filip a declarat că prin comunicatul Platformei DA în care s-a anunțat că formațiunile au inițiat o nouă rundă de consultări sunt „minciuni crase”.

Eu înțeleg că prin această munciună crasă, reprezentanții Platformei DA, într-un mod oarecare, încearcă să camufleze discuțiile intense pe care le poartă cu grupul Candu și grupul Șor. Mințind că au discuții cu cei din PDM încearcă să dilueze acest lucru”, a precizat Pavel Filip.

Liderul PDM a comentat și decizia opoziției de a boicota repetat ședința Parlamentului, unde urma ca Ion Chicu să prezinte proiectele prin care Guvernul și-a asumat răspunerea, menționând că „opoziția face jocul celor care se ocupă insistent de destabilizarea situației din țară”.

Din punctul nostru de vedere, asistăm la un fenomen straniu. Opoziția face jocul celor care se ocupă insistent de destabilizarea situației din țară. Grupul Candu și Șor au interesele lor, de a crea haos și instabilitate în țară, pentru că în apa tulbure se prinde mai ușor peștele. Ne surprinde partidele pro-europene, care se lasă atât de ușor amăgite ca să facă jocul lor. S-au așezat la masa de negocieri cu cei care ieri îi huiduiau pentru furtul miliardului”, a punctat Filip.

Joi, 2 iulie, Platforma DA a anunțat, printr-un comunicat de presă, că a inițiat o nouă rundă de consultări cu deputați din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), grupul Pro Moldova și Partidul Democrat (PDM), iar tema discuțiilor a fost demiterea actualului Guvern și instalarea unui Executiv european.

Președintele fracțiunii PAS în Parlament, Igor Grosu, a declarat pentru Ziarul de Gardă că cele două formațiuni s-au întrunit pentru a discuta situația actuală din Parlament, dar a fost abordat și subiectul ce privește demiterea actualului cabinet de miniștri.

În timp ce reprezentanții din Pro Moldova și PAS au confirmat întrunirea, Pavel Filip, a declarat pentru ZdG că astfel de discuții nu au fost purtate și declarațiile Platformei DA sunt „minciuni gogonate”.