Panasonic, Microsoft, Rolls-Royce au încetat furnizarea de bunuri și servicii în Rusia. Lista companiilor care și-au sistat activitatea în contextul războiului din Ucraina
Companiile Microsoft, Panasonic și Rolls-Royce au anunțat astăzi despre suspendarea activității subsidiarelor, serviciilor sau produselor sale din Rusia.
Invazia rusească din Ucraina provoacă un exod în masă al companiilor din Rusia, inversând trei decenii de investiții ale companiilor occidentale și ale altor afaceri străine acolo.
Până în prezent, și-au sistat activitatea sau au impus sancțiuni mai mult de 70 de companii internaționale, informează Centrul pentru Contracararea Dezinformării din cadrul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei. Iată care sunt câteva dintre companii:
– Apple, Audi, ASOS, Adobe, AMD, BMW, BP Plc., Chevrolet, Cadillac, Danone, Dell, DHL, Dropbox (în câteva zile), Ericsson, Exxon Mobil Corp., FedEx, Ford, HP, Harley Davidson, Intel, General Motors, Jaguar, Lenovo, LinkedIn, Maersk, Mazda, Microsoft, Nike, Scania, Shell Plc., Panasonic, Porsche, Renault, OnlyFans, Toyota, Mercedes, Nestle etc.
– Alte companii care au blocat Rusia: Apple Pay, Amazon, Cex Io, Etsy, Facebook (au blocat paginile și conturile presei Kremlinului), Google Pay, Google Maps, Instagram (prin blocarea propagandei rusești), Paysera, Samsung pay.
– Participarea Rusiei a fost anulată din cadrul următoarelor evenimente: Festivalul de la Cannes, Eurovision, Formula 1, FIFA, MOK, Mobile World Congress, NHL și Adidas au refuzat să lucreze cu echipa rusească de fotbal.
– Și lumea divertismentului a impus resctricții, Walt Disney Co., WarnerMedia și Sony Pictures suspendând lansările de filme noi în Rusia.
– De asemenea, BBC, Cinema 4D, Disney, Netflix, Sony, Pornhub, Paramount nu mai difuzează sau nu mai sunt disponibile în Federația Rusă, iar sistemele internaționale de plată Mastercard și PayPal au introdus restricții.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.