Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Până la ora 10:00 au…

„Până la ora 10:00 au fost procesate 21 de incidente. A avut loc un caz de agitație electorală sau PR negru în incinta de votare 2 din Bălți.”

Sursa: Captură foto Privesc.eu

Nicolae Panfil, director de programe a asociației Promo-LEX a vorbit despre situația provizorie la secțiile de votare, din rapoartele transmise de observatori. „Până la ora 10:00 au fost procesate 21 de incidente. Am avut un caz de agitație electorală sau piar negru în incinta de votare 2 din Bălți”, a declarat Panfil în cadrul unei conferințe de presă.

„În 6 secții de votare sa constatat o abatere nesemnificativă a orei când s-au deschis. În patru cazuri, camera video nu a fost activată de la demararea operațiunilor electorale, privind deschiderea secțiilor de votare. În circa 29% din cazuri, nu a fost asigurată solemnitatea procesului de votare, prin intonarea imnului de stat și afișarea drapelului. Acestea sunt prevederi noi ale Codului Electoral, menite să asigure un proces solemn. În circa 35% din secțiile de votare nu există agentul termic, adică acestea nu se încălzesc și sperăm foarte mult ca funcționarii electorali, cât și observatorii noștri să nu înghețe în aceste secții”,  declară Panfil.

Până la ora 10:00 au fost procesate 21 de incidente. A avut loc un caz de agitație electorală sau PR negru în incinta de votare 2 din Bălți. Reprezentantul unui concurent s-a prezentat cu o mapă în care se vedea pliantul concurentului electoral. Nimeni din cadrul biroului electoral nu a observat și respectiv, nu a reacționat. De asemenea, au fost două cazuri în care a fost observată prezența materialelor de publicitate și panouri electorală în raza secției de votare din Nisporeni, Vărzărești”, punctează directorul de programe Promo-LEX.