Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Oligarhii ruși pierd miliarde de…

Oligarhii ruși pierd miliarde de dolari din cauza războiului cu Ucraina

Oligarhii ruși pierd miliarde de dolari din cauza războiului cu Ucraina, iar cursul de schimb al rublei a scăzut catastrofal, potrivit Centrului pentru Contracararea Dezinformarii din cadrul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, transmite Unian.

„De la începutul războiului din Ucraina, Vaghit Alekperov (Lukoil) a pierdut cel mai mult – 10,5 miliarde de dolari, adică 54,4% din întreaga sa avere. Alexei Mordashov (Severstal) a pierdut 5,6 miliarde de dolari. Genadi Timchenko (Grupul Volga) a pierdut 4,6 miliarde de dolari. Cel mai bogat om al Rusiei, Vladimir Potanin (Norilsk Nickel) a pierdut 4,5 miliarde de dolari. Mikhail Fridman (Alfa-Bank) și Roman Abramovici (Millhouse LLC) au pierdut 2 miliarde de dolari fiecare”, notează sursa citată.

În același timp, se observă că rubla a scăzut catastrofal și, din cauza sancțiunilor, în Rusia nu sunt suficiente produse alimentare și medicamente.

Unian mai amintește că oamenii de afaceri Oleg Tinkov, Oleg Deripaska și Mihail Fridman nu susțin decizia lui Vladimir Putin de a purta război împotriva Ucrainei.