Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O femeie din Ucraina îi…

O femeie din Ucraina îi confruntă curajos pe ruși și refuză să-și prezinte actele la control. „De ce să le arăt pașaportul meu unor teroriști?”

O ucraineancă din regiunea Sumî a refuzat să prezinte actele și să permită percheziționarea automobilului său, la solicitarea unui grup de soldați ruși, care au pus un tanc în drum și au instituit un post de control.

Femeia a dat dovadă de curaj și i-a luat la rost pe ruși, spunându-le că nu au niciun temei legal să-i ceară actele la control, ea fiind cetățeancă a Ucrainei. Înregistrarea video a fost publicată de canalul de Telegram Nexta live.

„De ce să le arăt pașaportul meu unor teroriști? Eu sunt cetățeancă a Ucrainei, aici m-am născut. De ce ați venit să-mi omorâți părinții și copiii? Băieți, aceasta este țara mea natală. De ce vă îndreptați armele spre o femeie? (…) Arată-mi actele tale, arată legitimația. Eu mă conduc de Constituția Ucrainei. În acest moment, eu nu sunt obligată să prezint actele de identitate nimănui”, i-a spus femeia militarului rus care nu-i permitea să-și continue drumul spre casă.

Acesta i-a spus că s-ar fi introdus un regim de control al actelor, din motive de siguranță. ”Poate ați venit aici să ne omorâți”, a spus miltarul rus, fapt ce stârnit indignarea ucrainencei.

„Eu am venit să vă omor?! Ați consumat droguri?!” – a exclamat femeia.

La întrebarea ce ar avea de ascuns, de nu-i prezintă actele de identitate, ucraineanca a subliniat: „Acestea sunt datele mele personale. Noi avem lege care le protejează. Eu nu trebuie să le ofer primului care îmi nimerește în cale ”, a punctat femeia.