Principală  —  IMPORTANTE   —   O companie aeriană și-a suspendat…

O companie aeriană și-a suspendat zborurile de pe ruta Chișinău-Tel Aviv

Sursa foto: The Times of Israel

Compania aeriană HiSky și-a sistat temorar zborurile din și spre Tel Aviv, din motive de securitate, în contextul conflictului militar dintre Israel și gruparea Hamas. Anunțul a fost făcut de către companie, printr-o postare pe Facebook.

„Cu responsabilitatea noastră pentru siguranța dumneavoastră, vrem să vă informăm că, din motive de siguranță, toate zborurile HiSky din și spre Tel Aviv sunt sistate temporar.

Ne cerem scuze pentru orice neplăceri pe care le-ar putea cauza această suspendare temporară a serviciilor noastre către Tel Aviv, dar siguranța dumneavoastră este prioritatea noastră numărul unu”, se arată în postare.

Compania a mai adăugat că va monitoriza situația și va reveni cu actualizări periodice cu privire la reluarea zborurilor către Tel Aviv.

Tel Aviv este capitala Israelului, țară ce se află în conflict cu gruparea militantă palestiniană Hamas, după ce, pe 7 octombrie 2023, gruparea a lansat un atac masiv asupra acesteia.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a anunțat anterior că în zilele de 16-17 octombrie, în R. Moldova, prin cursele aeriene regulate Tel-Aviv – Chișinău, au revenit 357 de cetățeni moldoveni. În aceeași perioadă, 162 de cetățeni ai R. Moldova au plecat în Israel, conform unui comunicat emis de Minister.