Principală  —  IMPORTANTE   —   Număr record de infectare cu…

Număr record de infectare cu COVID-19. 161 de cazuri noi confirmate

În ultimele 24 de ore a fost confirmat un număr record de cazuri de infectare cu COVID-19. Până la această oră, astăzi, 4 aprilie, 161 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, dintre care 11 cazuri sunt de import și 150 cazuri de infectare locală. Totodată, au fost înregistrate încă trei cazuri de deces.

Printre persoanele decedate se numără tânăra de 27 de ani din Tiraspol, și alte două persoane din Chișinău, una în vârstă de 65 de ani și alta de 57 de ani.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, femeia de 57 ani suferea de diabet zaharat, decompensat HTA, pneumonie bilaterală și boală ischemică. Cealaltă femeie de 65 ani avea pneumonie comunitară segmentară pe dreapta, insuficiență respiratorie de grad II, insuficiență renală acută, nefropatie toxică, insuficiență cardiacă și demență organiză, boala Alzheimer.

Totodată, astăzi în raionul Soroca au fost confirmate 42 de cazuri noi de infectare, dintre care 25 sunt lucrători medicali. În raionul Ștefan Vodă au fost înregistrate 30 cazuri noi, dintre care 21 sunt lucrători sanitari. Totalul angajaților din sistemul medical infectați cu Covid-19 ajunge la 215 persoane.

Bilanțul persoanelor infectate cu COVID-19, a ajuns la 752, iar numărul deceselor la 12 persoane.

Pe parcursul zilei de astăzi, au fost externate  3 persoane.