Principală  —  IMPORTANTE   —   Novac susține că s-a încercat…

Novac susține că s-a încercat coruperea unor deputați din PSRM: „S-au depus plângeri la Procuratură”. Reacția PG

Deputatul Partidului Socialiștilor, Grigore Novac, susține că cel puțin trei colegi de ai săi au depus plângeri la Procuratură după ce aceștia ar fi fost abordați pentru a părăsi formațiunea în schimbul unei sume de bani. Parlamentarul susține că nu cunoaște câtor deputați le-a venit această propunere, dar spune că sunt cel puțin patru.

„Au venit și pe la noi. Eu știu că deputați din fracțiunea noastră care au depus plângere la Procuratură pe acest aspect. Știu cel puțin patru”, a declarat Novac în cadrul emisiunii  „Cutia Neagră” de la TV8.

Parlamentarul a refuzat să spună numele acestora, menționând că „haideți să nu-i speriem pe cei cărora le-a tresărit inima”.

Cu siguranță o să aflați, deoarece totul o să iasă la suprafață. Ei au diferite instrumente. Pot să meargă și la rude, prin intermediul persoanelor care cunosc un deputat, diferite metode aplică. Nu e nevoie să vină Tauber în persoană. Rezultatul este că au mers la Procuratură. Știu precis de trei colegi, unul încă urma să depună plângere”, a mai adăugat Novac.

Pe de altă parte, Procuratura neagă că s-au înregistrat alte plângeri privind tentaiva de corupere a deputaților, decât cea depusă de un parlamentar în luna mai curent.

„Procuratura Anticoruptie a inițiat, în luna mai curent, o cauză penală, în baza unei plângeri depuse de către un deputat, care reclama pretinsa tentativă de corupere a unor deputați. Alte plângeri de acest gen, Procuratura nu a recepționat”, a declarat procurora Maria Vieru pentru ZdG.

La sfârșitul lunii mai, a fost pornită o cauză penală privind tentaiva de corupere a deputaților. Dosarul a fost pornit în baza unui denunț făcut la CNA de către un deputat PSRM precum că i s-a propus bani pentru a părăsi PSRM și a adera la grupul Pro Moldova.

După formarea coaliției parlamentare PSRM-PDM, în februarie 2020, un grup din 6 deputați în frunte cu Andrian Candu a părăsit PDM și a format grupul parlamentar Pro Moldova. Ulterior, mai mulți deputați democrați au părăsit formațiunea și au aderat la ProMoldova sau la Partidul Șor. La ora actuală, PSRM are 37 de deputați, PDM a rămas cu 14 deputați, iar Pro Moldova numără 13 deputați.

Astfel, după plecarea de ieri a lui Agache, majoritatea parlamentară PSRM-PDM rămâne cu 51 de deputați, încă suficienți pentru a asigura numărul necesar de voturi pentru legi.