Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Noul model de pașaport, pus…

Noul model de pașaport, pus în circulație

Sursa foto: ASP

Astăzi, 5 aprilie, noul model de pașaport a fost prezentat de către directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, și șeful Centrului de producere al ASP, Gheorghe Tricolici. Acum documentul are 34 de pagini și se distinge prin 45 de elemente performante de securitate.

„Schimbările majore au fost operate la cea mai importantă și sensibilă la fraudare parte a blanchetei de pașaport – pagina cu date de identificare ale titularului. Respectiva pagină, care anterior era din hârtie, va fi înlocuită cu una din policarbonat, personalizată prin gravare laser”, menționează cei de la ASP.

Pașaportul se eliberează persoanelor cu vârsta sub 7 ani pe termen de 4 ani; cu vârsta de la 7 până la 16 ani – pe termen de 7 ani, cu vârsta peste 16 ani – pe termen de 10 ani.

Tariful pentru perfectarea noului pașaport rămâne neschimbat, de 650 de lei, în termen de 20 zile lucrătoare.

Proiectul a fost aprobat pe 15 martie, de către Guvernul R. Moldova, luarea deciziei de a pune în circulație un nou model de pașaport având loc „în contextul alinierii la recomandările instituțiilor internaționale în domeniu, care impun revizuirea periodică a formei și conținutului actului de identitate, a tehnologiilor de citire optică și electronică, pentru asigurarea interoperabilității globale”.