Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Nouă ani de închisoare pentru…

Nouă ani de închisoare pentru comercializarea drogurilor pe Telegram

Sursă foto: procuratura.md

Un bărbat din Florești a fost condamnat la 9 ani de închisoare. Acesta gestiona un „magazin de droguri” pe Telegram, oferirea servicii de convertire a dolarilor americani în criptovalută și le vindea „clienților” substanțe psihotrope.

Faptele au avut loc începând din anul 2020 până în mai 2021, atunci când acesta a fost reținut și trimis în judecată. Bărbatul cu vârsta de 29 de ani locuia în Chișinău în perioada în care-și desfășura activitatea ilegală.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că în septembrie 2021, după reținerea bărbatului, unul dintre complicii săi și-a recunoscut vinovăția și a fost condamnat la o pedeapsă redusă, la 5 ani închisoare, potrivit legii.

PCCOCS a stabilit că bărbatul gestiona magazinul de pe Telegram. Astfel, în calitate de operator, acesta primea comenzile de la consumatorii de droguri, iar cei doi complici le livrau în ascunzișurile din diferite locuri publice din Chișinău, de unde clienții le preluau după ce făceau tranzacția. 

Astfel, în cadrul perchezițiilor efectuate în apartamentul acestora, oamenii legii au ridicat accesorii pentru vânzare substanțe psihotrope, precum și droguri de tip amfetamină și un kg de sintetice tip alfa-PVP (cristale albe sau roz, denumite „sare”, care pot provoca paranoia sau halucinații ce pot duce și la automutilarea consumatorului).

PCCOCS atenționează: „Deși un curier de droguri, care le livrează în ascunzișuri pentru clienți, este plătit cu un dolar american, acesta este condamnat în baza Codului penal, iar pentru astfel de crime este prevăzută pedeapsa cu închisoarea, de la 7 la 15 ani de detenție”.