Principală  —  IMPORTANTE   —   Nicu Popescu: Elemente interne din…

Nicu Popescu: Elemente interne din regiunea transnistreană încearcă să destabilizeze situația

Există elemente interne în regiunea separatistă pro-rusă a R. Moldovei, care încearcă să destabilizeze situația în zonă și să alimenteze tensiunile, a declarat ministrul de externe Nicu Popescu, într-un interviu pentru Reuters.

Agenția din Marea Britanie subliniază că, în ultimele zile, au crescut temerile că R. Moldova ar putea fi atrasă în conflictul din Ucraina, după ce separatiștii pro-ruși din regiunea transnistreană au acuzat Kievul pentru ceea ce au spus că ar fi împușcături, explozii și incursiuni transfrontaliere cu drone.

Vorbind într-un interviu acordat pentru Reuters, pe marginea reuniunii din Germania a miniștrilor de externe G7, Nicu Popescu a afirmat că nu poate spune a cui este vina, dar a menționat că este clar că exploziile recente au loc ca urmare a războiului din Ucraina.

„Vrem să rezolvăm conflictul transnistrean prin dialog pașnic și diplomație. Ceea ce vedem este că majoritatea absolută a cetățenilor din regiunea transnistreană nu vrea să trăiască într-o zonă de război și vrea pace, dar există forțe în interior care vor să alimenteze instabilitatea”, a spus el.

Potrivit lui, ar fi vorba de forțe interne care vor să destabilizeze această regiune și „să aducă războiul mai aproape de casele noastre. Lucrăm pentru a ne asigura că acest lucru nu se întâmplă”.