Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Moldoveanul Vladislav Grădinari, în vârstă…

Moldoveanul Vladislav Grădinari, în vârstă de 14 ani, a devenit cel mai tânăr jucător de snooker care a câștigat un meci televizat într-un turneu de clasament

Moldoveanul Vladislav Grădinari, care a împlinit recent 14 ani, a devenit cel mai tânăr jucător de snooker care a câștigat un meci televizat în cadrul unui eveniment de clasament, învingându-l pe Ng On Yee, în primul tur al BetVictor Shoot Out.

Tânărul moldovean, care s-a mutat în Anglia în urmă cu doi ani, este în optimi la Leicester și va juca vineri meciul din turul doi.

„În ciuda lipsei sale de experiență și a presiunii, Grădinari a părut calm și cumpătat la masa de snooker, iar un break de 21 l-a ajutat să se impună în fața triplei campioane mondiale Ng”, potrivit World Snooker Tour.

„Mă simt extraordinar, am jucat cel mai bun meci al meu”, a spus Grădinari, care a câștigat un turneu Under-14 în Anglia pentru a obține un wild card pentru turneul din această săptămână.

„Snookerul nu este foarte popular în R. Moldova, avem doar trei sau patru mese acolo. Încercăm să îmbunătățim nivelul de acolo. Am început să mă uit la televizor pentru că mama și bunicul meu se uitau la snooker. Am început să joc snooker la vârsta de șapte ani. Acum locuiesc în Leeds și mă antrenez la Northern Snooker Centre. Fac tot posibilul pentru a deveni jucător profesionist. Abia aștept să ajung în turul al doilea aici”, a afirmat Grădinari.