Principală  —  Ştiri   —   Moldovean condamnat la un an…

Moldovean condamnat la un an de închisoare în Irlanda

SONY DSC

Un moldovean, stabilit în Irlanda de 11 ani, a fost condamnat la un an de închisoare după ce, aflându-se în stare de ebrietate, a atentat asupra vieții unui șofer de taxi.  Incidentul a avut loc în luna martie 2016, informează Independent

Bărbatul în vârstă de 46 de ani a sărit din mașină, în timp ce era încă în mișcare, după ce șoferul de taxi în vârstă de 70 de ani a reușit să se elibereze.  Poliția irlandeză a reușit să-l imobilizeze mai târziu, în timp ce acesta se deplasa pe jos pe  lângă autostradă. Acesta are 23 de condamnări anterioare, inclusiv pentru daune materiale, infracțiuni de ordin public, încălcarea regulilor de trafic rutier. Moldoveanul a fost urcat în taxi în stare de ebrietate de alte două persoane, care l-au rugat pe șoferul de taxi să-l ducă în Blanchardstown.

Întrucât bărbatul era beat la momentul incidentului, judecătorul pe caz a comentat următoarele: „Aceasta este o țară a libertăților. Poți bea cât vrei, dar ceea ce nu poți face este să încalci legea penală”.

La momentul arestării, moldoveanul se afla în incapacitate de a fi intervievat. Ulterior, acesta a declarat că „nu își amintește nimic și că este surprins că ar fi putu face un lucru atât de stupid”.

Ca urmare a incidentului, șoferul de taxi, care lucra în domeniu de 23 de ani, a rămas fără serviciu timp de trei săptămâni și a avut cheltuieli financiare pentru instalarea unui ecran între el și partea din spate a taxiului.

Bărbatul regretă cele întâmplate. Locuiește în Irlanda de 11 ani și deși are un istoric bun de muncă, în prezent acesta nu lucrează pe motiv să suferă de tuberculoză.

 

Foto: vidanairlanda.com