Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ministrul de Interne, despre bărbatul…

Ministrul de Interne, despre bărbatul care a aruncat cocktailuri Molotov în curtea Ambasadei Federației Ruse: „Investigăm să aflăm care a fost motivul: a fost voința personală a acestui domn sau a fost parte dintr-o provocare, pentru a arăta vulnerabilitățile instituțiilor oficiale ale statului”

Sursa foto: ZdG

Bărbatul care a fost reținut duminică, 17 martie, după ce a aruncat cu cocktailuri Molotov în curtea Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, în timp ce acolo se desfășurau alegerile pentru funcția de președinte, ar putea fi un provocator.

Adrian Efros, ministrul Afacerilor Interne, a declarat într-un interviu pentru Ziarul de Gardă, în cadrul Podcast ZdCe, că este examinată inclusiv această situație. 

Persoana este reținută. Investigăm să aflăm care a fost motivul: a fost voința personală a acestui domn sau a fost parte dintr-o provocare, pentru a arăta vulnerabilitățile instituțiilor oficiale ale statului. Probabil că acest incident nu a fost unul spontan, a fost unul gândit. Dar suntem într-o anchetă și o să venim cu detalii ulterior”, a declarat Adrian Efros, pentru Ziarul de Gradă. 

El a argumentat că acest incident este analizat împreună cu cel de la Tiraspol, legat de elicopterul care ar fi fost lovit de o dronă kamikadze.

Deoarece a fost urmat de o altă noutate fake de la Tiraspol. Noi am face o legătură cauzală și analizăm mai multe variante în acest sens”, a explicat ministrul de Interne. 

El a mai subliniat că, de fapt incidentul cu elicopterul de la Tiraspol nici nu a avut loc și ca ar fi fost doar un montaj video. 

A fost parte a unei campanii de dezinformare, de a induce panică, de a induce frică, de a induce instabilitate în rândurile cetățenilor. Este un montaj, nu a fost absolut niciun fel de explozie. Deja, specialiștii o să se pronunțe mai vast și cu mai multe detalii. Însă, a fost parte din acea campanie de dezinformare și de încercare de a induce instabilitate în rândul cetățenilor. Și este regretabil că a luat amploare acea noutate, de un cont necunoscut de Telegram”, spus ministru Adrian Efros. 

Marți, 19 martie 2024, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a admis parțial demersul procurorilor și a dispus aplicarea măsurii preventive – arestarea preventivă pe un termen de 20 de zile în privința bărbatului care a aruncat substanțe explozive în curtea Ambasadei Rusiei. Procuratura Generală a informat, la solicitarea ZdG, că acesta este cercetat penal pentru huliganism agravat.

Potrivit prevederilor legale, infracțiunea nominalizată se sancționează cu închisoare pe un termen maxim de 7 ani.

Întregul interviu cu Adrian Efros, ministrul Afacerilor Interne, îl veți putea urmări duminică, 24 martie, în cadrul Podcast ZdCe.