Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministrul de Externe al Ucrainei:…

Ministrul de Externe al Ucrainei: „Mame, soții, fiice ale soldaților ruși! Chemați-vă oamenii acasă”

Astăzi, Dmytro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei, a adresat un mesaj emoționant persoanelor apropiate ostașilor ruși, trimiși să lupte în Ucraina. „Mame, soții, fiice ale soldaților ruși! Chemați-vă oamenii acasă. Ei au venit într-o țară străină pentru a ucide oameni nevinovați, pentru a ne distruge casele. Puterea din țara ta minte. Oamenii din Ucraina îi întâlnesc cu arme, nu cu flori. Cere autorităților oprirea războiului de cucerire, salvează-i pe cei dragi!”

Mesajul ministrului de Extrene a fost urmat de numeroase sugestii din partea internauților. Lena Lebedeva-Hooft, bioloagă de origine rusă, scrie pe twitter.com un mesaj de răspuns ministrului de Externe al Ucrainei: „Cu siguranță adunați nume undeva – prizonieri cunoscuți/răniți/uciși. Poate că îi va trezi pe cei încăpățânați și cineva se va preda. Victorie pentru Ucraina. Îmi pare rău că totul este așa”.

În acest context, Ministerul de Interne al Ucrainei a creat un site pe care sunt plasate informații despre soldații ruși capturați și uciși în Ucraina de la începutul ocupației. „Aici vom posta prompt fotografii și videoclipuri pe care le primim de pe câmpul de luptă. Dacă rudele sau prietenii tăi sunt în Ucraina și participă la războiul împotriva poporului nostru – aici poți obține informații despre soarta lor. Din păcate, este dificil să-i identifici pe mulți dintre cei uciși. Postăm în mod deliberat aceste fotografii și videoclipuri. E posibil să recunoașteți pe cineva prin semne indirecte. Informațiile sunt actualizate în mod constant”, spun realizatorii sitelui 200rf.com, „ищи своих”.

Potrivit unor date oferite de Ministerul ucrainean al Apărării, Armata Federației Ruse a înregistrat 3000 de militari morți și răniți circa 200 fiind luați în prizonierat.