Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ministra de Externe a României,…

Ministra de Externe a României, despre începerea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE: „Este pasul firesc”

Sursa foto: Foto: Ministerul Afacerilor Externe ale României/ Facebook

Deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană a R. Moldova și Ucrainei la Consiliul European de pe 14-15 decembrie este un „pas firesc”. Declarațiile au fost făcute de către ministra de Externe a României, Luminiţa Odobescu, în cadrul unei conferințe de presă ce a urmat după întrevederea cu viceprim-ministra Ucrainei, Olha Stefanishyna.

„Este pasul firesc care dă recunoașterea necesară și meritată a eforturilor atât ale Ucrainei, cât și ale R. Moldova”, a spus Odobescu în cadrul conferinței de presă.

Astfel, ministra a reiterat sprijinul „clar” al României pentru anunţarea deschiderii negocierilor de aderare la UE cu R. Moldova și Ucraina, explicând că „poziţia României este fundamentată pe principiul meritelor individuale ale statelor candidate, element definitoriu al politicii de extindere a Uniunii Europene”.

„Depunem împreună eforturi pentru ca la finalul Consiliului European de săptămâna viitoare să avem deciziile pe care Ucraina, Moldova şi România le aşteaptă”, a punctat aceasta.


Decizia finală privind începerea negocierilor cu R. Moldova va fi luată de către statele membre la reuniunea Consiliului European, care se va desfășura în perioada 14-15 decembrie.