Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministerul rus al Apărării anunță…

Ministerul rus al Apărării anunță că Ucraina nu a îndeplinit condițiile necesare pentru crearea coridoarelor umanitare

„Partea ucraineană, la ora 13:00, ora Moscovei, nu a îndeplinit nicio condiție pentru crearea coridoarelor umanitare”. Acest lucru a fost declarat luni de șeful Centrului de control al Apărării Naționale al Federației Ruse, Mihail Mizintsev, anunță presa rusă.

„Am supravegheat cu atenție prin intermediul mijloacelor de control obiectiv, inclusiv și cu aparate aeriene fără pilot. Nu s-a desfășurat niciun eveniment practic pentru pregătirea convoaielor umanitare. Nimeni nu a venit la locurile coridoarelor umanitare deschise”, a spus Mizintsev.

Cu toate acestea, presa ucraineană informează că pe 5 și 6 martie, trupele ruse au întrerupt evacuarea locuitorilor din Mariupol și Volnovakha. Soldații ruși au bombardat orașele și împrejurimile lor. Invadatorii au deschis focul și în timpul evacuării oamenilor din orașul Irpin, regiunea Kiev, acolo unde mai multe persoane au murit, informează agenția de presă Unian.

Autoritățile ucrainene afirmă că este imposibil să fie organizate coridoare umanitare către orașele Bucha și Gostomel, regiuni care sunt controlate de trupele inamice și unde ostilitățile continuă.