Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ministerul Mediului asigură că nivelul…

Ministerul Mediului asigură că nivelul fonului radioactiv în R. Moldova este stabil

Agenția Națională de Reglementare a Activităților Nucleare și Radiologice informează că nivelul fonului radioactiv pe teritoriul R. Moldova nu prezintă motive de îngrijorare pentru cetățeni.

În urma invadării de către atacatorii ruși a centralei nucleare de la Cernobîl, din 25 februarie curent, autoritățile publice din domeniul protecției mediului din țară monitorizează înregistrările odată la fiecare 10 minute, anunță Ministerul Mediului.

„Absolut nu e niciun motiv de îngrijorare, fiindcă toți parametrii privind fluctuațiile fondului gama mental sunt online monitorizate, verificate, analizate și informați toți factorii de decizie”, a precizat directorul Agenției Naționale de Reglementare a Activităților Nucleare și Radiologice, Ionel Bălan.

Conform datelor prezentate de Agenția de Mediu, responsabilă de monitorizarea calității factorilor de mediu, în perioada 1-3 Martie curent, valorile radiației gama s-au înregistrat în intervalul 0,15-0,22 µSv/h, limita de avertizare pentru Moldova fiind de 0,25 µSv/h.