Principală  —  IMPORTANTE   —   Mesajul președintei Maiei Sandu, în…

Mesajul președintei Maiei Sandu, în contextul Zilei Mondiale a Mediului

Captură foto

Președinta Maia Sandu a venit cu mesaj adresat cetățenilor R. Moldova în contextul Zilei Mondiale a Mediului, marcată duminică, 5 iunie: „Vă îndemn să privim în jur și să ne întrebăm ce putem face, fiecare, pentru sănătatea Pământului”.

„Cu toții vrem să trăim într-un mediu curat și sănătos, unde să fim siguri de calitatea produselor pe care le consumăm, de apa pe care o bem sau aerul pe care-l respirăm. Este un drept al tuturor oamenilor, indiferent de țară și de continent. Numai că, tot din vina oamenilor de cele mai multe ori, planeta este tot mai poluată și îi vine tot mai greu să fie casa noastră primitoare. Consecințele le resimțim cu toții: dezastre naturale și incendii devastatoare, secete urmate de inundații și alunecări de pământ, oceane pline de plastic, mii de specii de plante și animale dispărute fără întoarcere. Putem avea o planetă curată, dacă vom trata natura cu grijă și cu responsabilitate. De aceea, astăzi, de Ziua Mondială a Mediului, vă îndemn să privim în jur și să ne întrebăm ce putem face, fiecare, pentru sănătatea Pământului. Aici, în Moldova, în satul sau orașul nostru, azi și în orice altă zi. Să adunăm gunoiul din păduricea de alături. Să sădim câțiva arbuști pe malul pustiit al lacului din sat. Să ne deprindem a sorta deșeurile și să-i învățăm și pe alții să procedeze la fel. Doar așa, prin acțiuni solidare și prin implicare individuală, vom face mai bună lumea în care trăim”, se scris Maia Sandu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ziua Mondială a Mediului este marcată pe data de 5 iunie, în fiecare an, pentru a face un apel de conștientizare a importanței respectării mediului înconjurător, dar și de-a întreprinde măsurile necesare pentru a-l proteja. Anul acesta, genericul evenimentelor organizate de către Ministerul Mediului este „Doar o planetă avem” și pledează pentru crearea oportunităților spre o dezvoltare durabilă, prin conștientizarea utilizării resurselor naturale și reducere impactului asupra mediului prin acțiuni prietenoase cu mediul.