Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Membrii comisiilor juridice din Parlamentul…

Membrii comisiilor juridice din Parlamentul R. Moldova și din Senatul României, în ședință comună

Sursa: parlament.md

Membrii Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului R. Moldova se vor convoca în ședință comună cu membrii Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României. Evenimentul va avea loc în perioada 19 – 22 ianuarie, în județul Argeș.

Potrivit unui comunicat al Executivului, ședința comună este organizată ca răspuns la întrevederile pe care membrii comisiilor le-au avut la Chișinău și la Iași, „în continuarea dialogului politic parlamentar inițiat în anul 2022”. La discuții vor participa și profesioniști din mediul juridic.

În cadrul evenimentului vor fi abordate subiecte care se referă la reformele în domeniul justiției: implementarea în plan legislativ a recomandărilor organismelor europene și identificarea unor instrumente privind instruirea magistraților.

„De asemenea, participanții vor discuta despre perspectivele de a transforma justiția într-un serviciu public și predictibil pentru mediul de afaceri. Agenda ședinței mai include și subiecte privind educația juridică în școli și compatibilizarea profesiilor juridice din România și R. Moldova”, se menționează în comunicat.

Totodată, membrii comisiilor juridice din Parlamentul de la Chișinău și din Senatul României vor conveni asupra creării unor grupuri de lucru și inițiative comune în domeniul juridic.

Deputata Olesea Stamate este preşedinta Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului R. Moldova, Vasile Bolea și Veronica Roșca sunt vicepreşedinți, iar Igor Chiriac – secretar. Ana Calinici, Artemie Cătănoi, Vasile Grădinaru, Adrian Lebedinschi, Boris Popa, Alexandr Suhodolski și Denis Ulanov sunt membri ai Comisiei.