Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu la Londra: șefa…

Maia Sandu la Londra: șefa statului a discutat despre relațiile bilaterale cu șeful diplomației britanice

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se află într-o vizită de serviciu în Marea Britanie, unde a fost invitată la încoronarea regelui Charles al III-lea. Totodată, șefa statului s-a văzut sâmbătă, 6 mai, și cu Secretarul de Stat pentru afaceri externe, Commonwealth și dezvoltare al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, James Cleverly, raportează Președinția.

Oficialii au vorbit despre cooperarea bilaterală, în special cea economică. Au fost discutate evoluțiile de securitate din ultima perioadă, cum țara noastră poate deveni un furnizor de stabilitate în regiune și cum ne pot ajuta partenerii britanici în acest sens.   

Șefa statului a apreciat contribuția Marii Britanii la realizarea reformelor pe care le întreprindem, în special pe segmentul anticorupție”, se arată în comunicat.

La invitația autorităților britanice, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la ceremonia de încoronare a Majestății Sale Regele Charles al III-lea, care la fel a avut loc sâmbătă, 6 mai.

„Șefa statului a transmis felicitări cordiale din partea cetățenilor țării noastre Familiei Regale și cetățenilor britanici cu ocazia începerii unei noi ere pentru Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.” se menționează în comunicatul de presă emis de Președinție.

Sâmbătă, 6 mai, a avut loc ceremonia oficială de încoronare a regelui Charles al III-lea. După o ceremonie religioasă, înrădăcinată în tradiţia monarhică, dar pe care regele a dorit să o modernizeze, în Marea Britanie vor avea loc trei zile de festivităţi pentru a sărbători încoronarea regelui Charles al III-lea, relatează Agerpres.