Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu: „În aceste momente,…

Maia Sandu: „În aceste momente, accelerarea procesului de integrare europeană este mai importantă ca niciodată pentru noi”

„În aceste momente, accelerarea procesului de integrare europeană este mai importantă ca niciodată pentru noi”, a declarat președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, comentând în cadrul unui briefing situația actuală, în contextul războiului din Ucraina. Un mesaj în care a cerut acceptarea Ucrainei în UE pe o cale mai accelerată a transmis astăzi și președintele ucrainean, Volodimir Zelensky.

„Noi vom continua eforturile de a ancora Republica Moldova în spațiul valoric european”, a subliniat Maia Sandu.

„Integrarea europeană este garanția cea mai importantă că țara noastră va rămâne parte a lumii libere, în care demnitatea umană, drepturile și libertățile omului sunt prețuite și respectate, și calea cea mai sigură către îmbunătățirea substanțială a condițiilor de viață ale cetățenilor noștri”, a punctat președinta R. Moldova.

Volodimir Zelensky a venit astăzi, 28 februarie, cu o nouă adresare către UE prin care solicită repetat ca Ucraina să adere, printr-o procedură specială și rapidă, la Uniunea Europeană.