Principală  —  IMPORTANTE   —   Maia Sandu cere consolidarea apărării…

Maia Sandu cere consolidarea apărării anti-aeriene a Ucrainei. Discuții despre parteneriatul cu Țările de Jos

Apelul Maiei Sandu pe rețeaua „X” (Twitter) către ministra apărării a Țărilor de Jos, Kajsa Ollongren, de a livra mai multe mijloace de apărare anti-aeriană Ucrainei a fost mediatizat la nivel național în Ucraina, transmite IPN.

Ukrainska pravda a publicat apelul Maiei Sandu, declarat în cadrul întrevederii cu ministra apărării a Țărilor de Jos, de a pune la dispoziția Ucrainei a unui număr mai mare de sisteme de apărare aeriană.

Președinta R. Moldova a discutat cu Kajsa Ollongren modalități de consolidare a parteneriatului bilateral de apărare și de consolidare a securității cibernetice.

„Evocând faptul că pe 10 aprilie o rachetă rusă a distrus cea mai mare centrală electrică din regiunea Kiev, am subliniat nevoia urgentă de mai multe sisteme de apărare aeriană pentru Ucraina”, a declarat Maia Sandu.

Și președintele ucrainean Volodimir Zelensky, după încheierea Summitului Inițiativei celor Trei Mări de la Vilnius, unde a participat și premierul moldovean Dorin Recean, a cerut din nou ajutor de echipamente de apărare anti-aeriană a Ucrainei.