Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ De la începutul…

LIVE TEXT De la începutul războiului în Ucraina, 2235 de prizonieri ucraineni au fost returnați. Război în Ucraina, ziua 417

17:05 – De la începutul războiului în Ucraina, 2.235 de prizonieri ucraineni au fost returnați. Acest lucru a fost anunțat de ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, Anna Malyar.

„Sediul Coordonator pentru Tratarea Prizonierilor de Război al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării, în cooperare cu Biroul Președintelui, a returnat 2.235 de persoane în Ucraina de la începutul invaziei pe scară largă. Schimbul și tratamentul prizonierilor de război este o altă dovadă a civilizației statului ucrainean chiar și în condițiile unui război atât de distructiv”, notează ea.

14:00 – În ultimele 24 de ore, soldații ucraineni au respins peste 60 de a Federației Ruse. În ciuda pierderilor, soldații rușii au continuat să atace în direcțiile Limansky, Bakhmut, Avdeev și Maryinsky. În direcția Bakhmut, continuă bătăliile aprige pentru oraș, transmite Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

12:00 – Ucraina a eliberat alţi 130 de soldaţi din captivitatea rusă. „Marele schimb de prizonieri de Paște. Revenim 130 dintre oamenii noștri. S-a desfășurat în ultimele zile în mai multe etape. Militari, grăniceri, Gărzi Naționale, marinari, angajați ai Serviciului de Stat Transporturi și Transporturi… privați. și sergenți care au fost capturați în direcțiile Bahmut, Soledar, Zaporojie, Herson. Oamenii noștri se întorc acasă”, a declarat șeful Biroului Președintelui, Andrii Yermak, care a subliniat încă o dată că viața ucrainenilor este cea mai mare valoare pentru țară.