Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Protest la Federația Moldovenească…

VIDEO Protest la Federația Moldovenească de Fotbal: „Venim să apărăm drepturile comunității fotbalistice!”

Susținătorii lui Radu Rebeja, fostul internațional moldovean și actualul deputat al Parlamentului au anunțat un protest la ora 10.30 în fața sediului Federației Moldovenești de Fotbal.

Aceștia susțin că vor protesta față de continuara „procesului de fraudare a alegerilor a organelor de conducere care urmează a fi la Congresul din 22 ianuarie. Are loc o campanie de excludere a membrilor afiliați nelioali actualei conduceri”. Un mesaj în acest sens a fost lansat de către Radu Rebeja pe rețelele de socializare.

Participanții la menifestație spun că după protest vor merge la Procuratură unde vor cere mai multă acțiune din partea organelor de drept în privința dosarelor de corupere din fotbal care sunt deschise și în care ar figura și nume importante din conducerea Federației.

Vineri, 22 decembrie va avea loc un nou congres ordinar al Federației Moldovenești de Fotbal la care urmează a fi aleasă conducerea asociației pentru următorii 4 ani. În cursă a fost înscris deocamdată un singur concurent. Este vorba despre actualul președinte al forului fotbalistic, Leonid Oleinicenco. Potrivit comisiei speciale a FMF, Oleinicenco a prezentat 104 de semnături de susținere, față de 20 cât este necesar. În total, Federația are 120 de membri afiliați. Unul din contracandidații anunțați al actualului conducător al Federației este fostul internațional și deputatul PDM, Radu Rebeja. Acesta însă, nu a fost admis de comisia de concurs din cauza mai multor încălcări din dosarul pe care l-a depus, printre care și numărul insuficient de susțineri.