Principală  —  Ştiri   —   Membrii CEC au luat act…

Membrii CEC au luat act de hotărârea CSE, privind anularea înregistrării la alegerile locale a tuturor candidaților partidului Șansă

Captură foto: privesc.eu

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) se întrunesc vineri, 3 noiembrie, în ședință, pentru a executa Dispoziția nr. 92 din 3 noiembrie 2023 a Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a R. Moldova, privind anularea înregistrării la alegerile locale generale a tuturor candidaților partidului Șansă.

UPDATE 20:45 Cu votul a șase membri, Comisia Electorală Centrală a votat proiectul de hotărâre, prezentat de către șefa CEC, Angelica Caraman, privind implementarea deciziei CSE.

După ședința CSE, prim-ministrul Dorin Recean a declarat că CEC, prin intermediul consiliilor electorale de circumscripție, va asigura informarea imediată a tuturor birourilor electorale ale secțiilor de votare despre prezenta măsură, care cel târziu până la sfârșitul zilei de 4 noiembrie (…) vor aplica ștampila cu mențiunea „retras” în toate buletinele de vot în dreptul tuturor concurenților electorali din partea partidului Șansă.

Conctactată de ZdG, Rodica Sârbu, șefa direcţiei comunicare, relaţii publice şi mass-media a CEC a zis că autoritatea electorală va lua act de decizia CSE.

Este o hotărâre a CSE care trebuie executată. Au mai fost precedente de acest fel și sigur că funcționarii electorali din teritoriu vor reuși. Buletinele de vot au fost transmise la sfârșitul zilei de ieri (2 noiembrie, n. r.) și pe parcursul zilei de astăzi (3 noiembrie, n. r.) către consiliile electorale de circumscripție. Mâine ele vor fi repartizate către birourile electorale ale secțiilor de votare și cu toate instrucțiunile respective se va reuși până la finalul zilei de mâine să fie pregătite buletinele pentru ziua de duminică, 5 noiembrie”, a precizat Rodica Sârbu, întrebată dacă se va reuși executarea hotărârii CSE.