Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Doina Gherman a fost…

LIVE Doina Gherman a fost numită în funcția de vicepreședintă a Parlamentului

UPDATE 13:17 Doina Gherman a fost numită în funcția de vicepreședintă a Parlamentului. Funcția a devenit vacantă după ce Mihai Popșoi a fost investit în fotoliul de ministru al Afacerilor Externe.

Știrea inițială

Joi, 1 februarie, Parlamentul R. Moldova se întrunește într-o ședință ordinară, urmând a fi examinate 21 de subiecte. Concomitent, în fața clădirii legislativului are loc un protest împotriva partidului de la Guvernare, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), organizat de fracțiunea politică Renaștere, afiliată lui Ilan Șor.

Sursa foto: Partidul politic Renaștere/ Facebook

Printre subiectele de pe ordinea de zi este și proiectul de hotărâre cu referire la aprobarea numărului de personal al Procuraturii, dar și Inițiativa de lege privind efectuarea decontărilor în numerar.

În ședința plenară examinat va fi și proiectul de lege pentru pentru aprobarea listei unităților ale căror terenuri destinate agriculturii rămân în proprietatea statului.

Totodată, legislativul urmează să adopte proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative: legea cu privire la statutul judecătorului și legea cu refere la asigurarea obligatorie de asistență medicală.