Principală  —  Ştiri   —   Licența de emisie a TV8…

Licența de emisie a TV8 a fost prelungită pentru încă 9 ani

Colaj foto: ZdG

Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au acordat o nouă licența de emisie postului de televiziune TV8 în ședința de astăzi, 8 decembrie. Licența postului de televiziune a fost prelungită pentru următorii 9 ani.

„N-am văzut probleme esențiale la producția locală. Dacă nu greșesc, n-a fost nicio sancțiune cu privire la produsul local, ceea ce denotă deschiderea postului de televiziune pentru a respecta unele din principalele prevederi din Cod. În al doilea rând, am văzut un plan financiar real, am auzit despre 1.000 de metri pentru studiouri, zeci de oameni care lucrează pentru televiziune, eu văd programe care sunt din domeniul jurnalismului și divertismentului. 

Văd o televiziune care ar trebui să fie de nivel național, după parametrii tehnici. Nu vreau să dau aprecieri la conținuturi, dar eu văd fezabilitatea, realitatea acestui proiect editorial. Respectiv, am susținut acest proiect și mi se pare important să avem televiziuni care au o asemenea grilă de emisie, care este diversă, oferă posibilitate de a obține un produs important pentru consumatori”, a declarat membrul CA, Ruslan Mihalevschi.

Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au refuzat prelungirea licenței acordate postului de televiziune TV8 pe 17 noiembrie. Reprezentanții postului TV au declarat că vor depune o nouă cerere.

Un membru al Consiliului a votat pentru prelungirea licenței, iar alții patru s-au pronunțat contra. Instituția și-a motivat decizia prin faptul că nu a fost respectat conceptul de programe.