Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   La al XIX-lea Congres, Leonid…

La al XIX-lea Congres, Leonid Oleinicenco reales! Alegerile cu un singur candidat de la FMF au fost câștigate de actualul președinte

Actualul șef al Federației Moldovenești de Fotbal a câștigat alegerile la care a participat de unul singur. Pentru candidatura lui Leonid Oleinicenco au votat 104 din 111 reprezentanți ai membrilor afiliați ai FMF cu drept de vot, anunță un comunicat de presă al forului fotbalistic.

Alegerile au avut loc în cadrul celui de-al XIX-lea Congres al asociației care s-a desfășurat astăzi la „Futsal Arena FMF” de la Ciorescu. Reuniunea s-a desfășurat cu ușile închise, presa nu a avut acces în sala de ședințe, iar lucrările congresului nu au fost transmise live.

Potrivit imaginilor publicate pe site-ul federației, alegerile au avut loc în format deschis, fiecare reprezentant al membrilor afiliați afișând un carton de vot pentru singurul candidat înscris în cursă. Din imagini se văd numărătorii și mai multe camere de vederi care au înregistrat procesul.

Leonid Oleinicenco a fost singurul candidat înscris în competiție. Asta după ce a prezentat 104 de semnături de susținere din 118 posibile ale membrilor afiliați. Pentru a putea candida, orice pretendent avea nevoie de cel puțin 20 de înaintări oficiale. Unul dintre posibilii contracandidați a fost cunoscutul ex-fotbalist și deputat în Parlament, Radu Rebeja. Acesta însă, nu a fost admis pentru că nu a reușit să adune un număr suficient de adeziuni. În semn de protest, susținătorii lui Rebeja au pichetat intrarea în sala de la Ciorescu.

Potrivit comunicatului FMF, „congresul a fost deschis de către Leonid Oleinicenco, cu un mesaj de salut pentru delegați. De asemenea, în fața asistenței au luat cuvântul Pavel Cebanu – președintele de onoare al FMF, Ion Gheorghiu – secretar de Stat în domeniul Tineretului și Sportului, Răzvan Burleanu –  președintele Federației Române de Fotbal și Andrii Pavelko – președintele Asociației Ucrainene de Fotbal”.

Tot azi, în Comitetul Executiv al FMF au fost admiși noi membri: Nicolae Usatîi președinte Petrocub Hîncești, Iurii Bulgăreanu, reprezentantul fotbalui de plajă, Diana Bulgaru, Pavel Procudin, Sevastian Botnari, vicepreședinte Zimbru Chișinău și Victor Stînă, fost arbitru și observator al meciurilor din campionatul național.