Principală  —  IMPORTANTE   —   Iurie Levinschi, reales pentru un…

Iurie Levinschi, reales pentru un nou mandat de președinte al raionului Hînceşti

Sursa foto: Consiliul raional Hîncești/ Facebook

Vineri, 1 decembrie, Consiliul raional Hîncești s-a întrunit într-o ședință extraordinară pentru a alege conducerea raională pe un termen de patru ani. Astfel, Iurie Levinschi, consilier al Partidului Social Democrat European (PSDE) a fost ales pentru un nou mandat de președinte al raionului Hînceşti.

Totodată, potrivit unui comunicat al Consiliului raional Hîncești, pentru funcția de vicepreședinte pe domeniul economic a fost ales Ion Bunduchi, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), domeniul social va fi gestionat de Aliona Grigoraș din partea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), iar funcția de vicepreședinte pe domeniul agricol îi revine lui Iurie Păsat, consilier raional de pe lista PAS.

În componența noului Consiliu raional Hâncești, potrivit rezultatelor alegerilor locale generale din 5 noiembrie curent, au intrat 7 partide politice, cele 33 de mandate au fost distribuite astfel: PAS – 12 mandate, PSDE – 9 mandate, PDCM – 4 mandate, PSRM – 3 mandate, Platforma DA – 3 mandate, PLDM – 1 mandat și PNL – 1 mandat.

Iurie Levinschi, președinte al raionului Hînceşti pentru al doilea mandat consecutiv.
Sursa foto: Consiliul raional Hîncești/ Facebook

Potrivit declarației de avere pentru anul 2022, Levinschi deține un apartament de aproximativ 51 m.p., două case de locuit, una de do suprafață de 122 m.p., iar alta – 75 m.p., dar și o altă avere imobilă, cu o suprafață de 20 m.p. De asemenea, acesta are în proprietatea sa 110 terenuri de pământ, pentru toate având o cota parte de 1%.

Totodată, familia Levinschi are și două autoturisme: o Chery Tiggo din 2008 și un Volkswagen Transporter fabricat în 2007.