Principală  —  IMPORTANTE   —   „Întregul meu mesaj este de…

„Întregul meu mesaj este de recunoștință pentru voi”. Mesajul transmis de Maia Sandu către „cei de la putere”

Candidata PAS, Maia Sandu, care, potrivit rezultatelor preliminare finale, s-a clasat pe primul loc în urma scrutinului prezidențial din 1 noiembrie, face primele declarații pentru presă.

Candidata PAS, Maia Sandu, care, potrivit rezultatelor preliminare finale, s-a clasat pe primul loc în urma scrutinului prezidențial din 1 noiembrie, a făcut primele declarații după anunțarea rezultatului.

„Ieri, în Moldova, au câștigat oamenii. Ieri, oamenii au demonstrat că țara noastră se poate uni pentru a înfrunta răul, că puterea oamenilor uniți face ca binele să învingă. 1 364 597 de oameni au ieșit ieri la vot. Vă mulțumim frumos. Peste 149 000 de oameni au ieșit în afară țării la secțiile de vot, au mers oamenii sute de kilometri, au stat ore întregi în rând, unii cu copiii mici, în ploaie. Plecăciuni în fața dumneavoastră, cu toată inima le mulțumesc celor 487.635 de oameni care am avut încredere în echipa mea. Am câștigat primul tur al acestor alegeri datorită dumneavoastră. Astăzi, inima noastră este plină de recunoștință, le mulțumesc tinerilor, peste 98 000 de tineri cu vârsta curinsă între 18 – 25 de ani care au ieșit la vot, bravo. Le mulțumesc chișinăuienilor, este un rezultat uimitor, voi ați arătat a câta oară ce putere fantastică aveți, peste 130 000 de oameni, 45 % ne-au acordat susținerea.

Îi mulțumim întregii țări, în toate localitățile, în toate raioanele s-a muncit enorm de mult. Oamenii buni din toată țara – ați arătat că puterea este în votul vostru. Avem două săptămâni pentru a face această schimbare posibilă. Dragi moldoveni, ați arătat că puterea poporului este imensă, pe 15 noiembrie vom fi și mai mulți și mai uniți.

Îi mulțumesc domnului Andrei Năstase și Platformei DA pentru sprijinul anunțat cu câteva minute în urmă, le mulțumesc domnului Ticu și Partidul Unități Naționale și domnului Dorin Chirtoacă și Blocului Unirea pentru sprijinul și mesajul de unitate în lupta împotriva lui Dodon și a hoților.

Pe 15 noiembrie avem șansa să punem Moldova pe calea cea dreaptă și împreună să construim un stat funcțional care să lucreze pentru oameni. Dragi cetățeni din diasporă, din Chișinău, din toate raioanele țării, haideți să fim și mai mulți și mai uniți. Pe 15 noiembrie votul vostru este mai puternic decât încercările lor de a fraudă. Să venim și mai mulți la vot, să convingem cat mai multă lume să iasă la vot, să apărăm, în continuare, fiecare vot, să fim atenți, să fim vigilenți.

Am un mesaj și către cei de la putere! Renunțați la fraude. Nu încercați să șantajați oamenii. Nu puneți presiuni pe primari, pe angajații la stat care nu vor să facă jocurile voastre murdare. Mai bine ați folosit timpul pentru a analiza sutele de sesizări trimise de noi ieri și lăsați în pace oamenii.

Astăzi întregul meu mesaj este de recunoștință. Vă mulțumesc tuturor, și celor care ați votat pentru mine, și celor care au votat pentru alți candidați. Scopul nostru comun este același. Să construim un stat funcțional, un stat care să încurajeze business -ul, să creeze locuri de muncă acasă ca să rămână familiile unite, aici, acasă, ca să asigurăm prosperitatea pentru toți oamenii, un stat care să nu admită corupția și să asigure dreptatea pentru toți.”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit rezultatelor preliminare finale, Candidata PAS, Maia Sandu și candidatul independent, Igor Dodon, susținut public de PSRM, se vor duela în turul doi de scrutin pentru funcția de președinte al R. Moldova.

Rezultatele preliminare finale furnizate de CEC: