Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Internet fix de la Moldtelecom,…

Internet fix de la Moldtelecom, cu viteză de până la 1Gbps în orice colț al țării până în 2023 (PUB)

Moldtelecom, liderul pe piața serviciilor de internet fix, cu cea mai vastă și performantă infrastructură, planifică extinderea rețelei de fibră optică până în anul 2023, pentru a oferi acces la Internet cu viteză de până la 1 Gbps abonaților din orice colț al țării.

Moldtelecom numără în prezent peste 400 mii abonați la serviciile de Internet fix, deținând o cotă de piață de circa 60%, în funcție de numărul de abonați. Serviciile de internet fix sunt prestate în peste 1200 de localități din țară, iar aproximativ 65% din ele sunt deja acoperite cu fibră optică. În primele 8 luni ale anului curent compania și-a lărgit prezența cu fibră în peste 80 localități. Astfel, peste 15 mii de clienți au avut posibilitate de conectare, iar până la sfârșitul anului curent alte 170 de localități în total și aproximativ 40 mii de clienți vor putea beneficia de servicii de Internet fix cu viteză de până la 1 Gbps.

Moldtelecom este driver-ul vieții digitale din țară. În cei peste 27 ani de experiență, compania a dezvoltat cea mai avansată rețea de fibră optică, cu o lungime totală de peste 18 mii km, fiind de 10 ori mai rapidă decât oricare alta din țară și care în următorii 3 ani va fi disponibilă pe întreg teritoriul țării. 

Rețeaua Moldtelecom de fibră optică este conectată direct la rețeaua globală de internet prin punctele de schimb din Germania, Ucraina și România, iar pentru anul 2021 Moldtelecom își va lărgi punctele de prezență pe platformele din Rusia și Olanda.

Înțelegem indispensabilitatea tehnologiilor informaționale și serviciilor de telecomunicații pentru activitatea noastră zilnică. Aproape că nu ne mai imaginăm progresul fără de conexiune instant, disponibilitate, interactivitate cu tehnologiile și serviciile pe care le folosim. De aceea, începând cu anul curent Moldtelecom a oferit cele mai performante echipamente Wi-Fi de pe piață atât abonaților noi cât și celor existenți.

Odată și cu implementarea noilor soluții de IT, compania și-a îmbunătățit considerabil indicatorii de conectare a clienților noi, astfel acest termen nu depășește în prezent 2 zile lucrătoare din momentul solicitării, în zonele cu disponibilitate tehnică.

Aceste acțiuni fac parte din strategia companiei pentru următorii ani, care este orientată către asigurarea accesului pe întreg teritoriul țării la servicii de telecomunicații și oferirea unei experiențe superioare în utilizarea lor.

Moldtelecom investește anual, cu prioritate, în dezvoltarea de noi soluții tehnologice, contribuind astfel la menținerea Moldovei în topul țărilor cu tehnologii informaționale avansate și accesibile tuturor.

Moldtelecom – cea mai puternică rețea de internet fix din țară

(P)